Redacteur in de keuken: Griekse ovenschotel met courgette en aubergine

Harco Ploegman is bezig met de bereiding van de Griekse ovenschotel met courgette en aubergine. |beeld Nederlands Dagblad Leven
Harco Ploegman is bezig met de bereiding van de Griekse ovenschotel met courgette en aubergine. |beeld Nederlands Dagblad

Koken is voor veel mensen een dagelijkse bezigheid. Ter inspiratie verschijnen er steeds weer nieuwe kookboeken. Redacteuren van het Nederlands Dagblad gaan aan de slag in de keuken. Ze kiezen een gerecht uit een nieuw kookboek en schrijven over hun kookervaring. Vandaag: Harco Ploegman.

Wie staat er vandaag in de keuken?Harco Ploegman, redacteur media Welk boek heb je gekozen?Het Allergie Kookboek, geschreven door Marloes Collins. Wat heb je gemaakt?Een Griekse ovenschotel met courgette en aubergine. De ingrediënten hiervoor kocht ik grotendeels bij mijn Turkse buurtsuper. Hoe verliep het kookproces?Het was wat druk zo nu en dan, maar het verliep prima. Het kookproces begint met het snijden van de uien, aubergines en gedroogde tomaatjes. Een nog aardig tijdrovend werk. Het snijden van de gedroogde tomaatjes en de aubergine zou volgens het recept tijdens het roerb …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?