Redacteur in de keuken - geroosterde kip

Koken is voor veel mensen een dagelijkse bezigheid. Om inspiratie op te doen verschijnen er steeds weer nieuwe kookboeken. Redacteuren van het Nederlands Dagblad gaan aan de slag in de keuken. Ze kiezen een gerecht uit een nieuw kookboek en schrijven over hun kookervaring. Vandaag Dick Schinkelshoek met een geurig geroosterde kip.

Wie staat er vandaag in de keuken?Dick Schinkelshoek, bijlagenredacteur. Welk boek heb je gekozen?Een klein handzaam receptenboekje: De beste kipgerechten. Kip is gemakkelijk verkrijgbaar, 'veelzijdig' zoals de inmiddels cliché geworden reclameslogan vertelt, maar ook gemakkelijk smakeloos en snel gortdroog. Ideaal dus voor een kok die wil leren. Wat heb je gemaakt?Wat staat er mooier op tafel dan een hele kip? Langzaam gegaard in de oven, de laatste minuten een bruin korstje erover, geurrijk en glijdend van het bot. Heerlijk. In de supermarkt schoof ik een forse verantwoorde sch …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?