Recept: Groningse poffert

Leven
beeld de boer illustraties
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Het ND doorkruist de provincies en diept overal hét streekgerecht op. Vandaag: Groningse poffert. Voor deze Groningse aflevering staan we op de stoep bij Sander Doorn, een meester. Nee, niet in de culinaria, maar ‘gewoon’ op de basisschool. Doorn weet van de poffert en daar willen wij ook meer van (w)eten.

Voor deze Groningse aflevering staan we op de stoep bij Sander Doorn, een meester. Nee, niet in de culinaria, maar ‘gewoon’ op de basisschool. Doorn weet van de poffert en daar willen wij ook meer van (w)eten.

De poffert is een traditioneel armeluisgerecht voor de boeren, waar we ons goed op wilden voorbereiden. Over mosterd, worst en erwtensoep hadden we al veel gehoord, maar we ontdekten via internet ook het boekje Smakelijk Groningen van uitgeverij De Lantaarn. Bingo! Het staat vol streekgerechten; van bloedbrood tot stip-in-’t-gat en krudoorntjesbrij. …
Dit is 8% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?