Profijt: De geldzandloper

Leven
beeld sxc
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Afvallen en lang jong en gezond blijven. Volgens schrijver en arts Kris Verburgh staat en valt dat met wat je eet en drinkt. In zijn boek De voedselzandloper noemt hij zes categorieën voedsel waarvan we minder zouden moeten consumeren en zes alternatieven waar we juist meer van moeten nuttigen. Voorbeelden van beide types rangschikt hij in een kleurige zandloper op posterformaat. Hang die op je keukendeur, en dagelijks zie je in één oogopslag wat je voor je gezondheid moet doen en laten.

Wat zou zo’n zandloper ideaal zijn voor geldzaken! Want vroeg of laat raken we allemaal (een keer) het spoor bijster in de consumptiejungle of het financiële woud.

Op de bovenste trede staan zaken waarvan we weten dat ze ongezond en onnodig zijn, maar die we tóch massaal consumeren. Bij de voedselzandloper zijn dit drinkyoghurt en frisdrank. Het equivalent daarvan op de geldzandloper zijn: woekerpolissen die ongestoord doorlopen, sparen en lenen tegelijk, of verzekeringen waar je niks aan hebt zoals de zinloosgeweldverzekering, de pechhulp(thuis)verzekering en de catastrofeve …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?