Op de thee bij een Duitse prins

Karl Friedrich prins Von Hohenzollern  en zijn echtgenote Katharina Maria de Zomer. Leven
Karl Friedrich prins Von Hohenzollern en zijn echtgenote Katharina Maria de Zomer. | beeld nd, ap / Thomas Warnack
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Kasteel Sigmaringen is prachtig en telt zo’n vierhonderd kamers. Waarom hield prinses Amalie Zephyrine het daar niet uit? Je hebt kastelen en kastelen. Het adembenemende Slot Sigmaringen in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg geeft je het gevoel dat de tijd heeft stilgestaan. Een verre achterneef van de Duitse keizer zwaait er nog altijd de scepter. En heel even was Sigmaringen zelfs de hoofdstad van Frankrijk.

Haar heimwee moet verschrikkelijk zijn geweest. De 25-jarige prinses Amalie Zephyrine is net drie weken moeder van een zoontje, Karel, als ze heimelijk een rijtuig regelt en terugkeert naar Parijs. Haar baby en haar man, vorst Anton Aloys van Sigmaringen, laat ze achter op het saaie, donkere slot dat ze zo was gaan haten.

‘Ze zal van mening zijn geweest dat ze haar plicht had gedaan’, vertelt onze gids Anna als we naar het geschilderde portret kijken van een statige oude dame in wie je maar moeilijk de levenslustige vrouw van jaren daarvoor kunt herkennen. ‘Zeker mensen van adel trouwden in …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?