Nepshops gaan altijd op vrijdagmiddag online

Professioneel hacker Patrick de Brouwer controleert of webshops goed zijn beveiligd. Leven
Professioneel hacker Patrick de Brouwer controleert of webshops goed zijn beveiligd. | beeld Hans-Lukas Zuurman
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Klantgegevens uit een slecht beveiligde webshop halen, is voor Patrick de Brouwer een peulenschil. Zijn vingers glijden in razend tempo over de toetsen. Gevonden informatie over de werking van een website wordt direct ingezet om nieuwe onderzoekspogingen te ondernemen. Een webshop waarvan de beveiliging niet deugt, is door ethisch hacker Patrick de Brouwer (25) zo gevonden. Ietwat onderuitgezakt speurt hij met licht gefronste wenkbrauwen het wereldwijde web af.
internetshoppen

Producten kopen we steeds vaker online.Lekker makkelijk. Het Nederlands Dagblad speurt in een serie artikelen naar de wereld die schuilgaat achter de webshop. Vandaag deel 2: veiligheid.

De Brouwer werkt sinds 2010 als docent bij de Security Academy in Woerden. Daar worden mensen opgeleid om digitale inbrekers buiten de deur te houden. ‘Ik zoek een willekeurige webshop met een simpele kwetsbaarheid waardoor ik in de database kan kijken’, vertelt hij. Even later is het raak. Een online winkel voor technische vakliteratuur blijkt niet goed beveiligd. De Brouwer wijst op d …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?