Nacho’s, friet en donuts: de Amerikanen komen eraan

Leven
beeld Marcel van den Bergh, istock
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Ondernemers staan te trappelen om franchisenemer te worden van nieuwe Amerikaanse fastfoodketens. De ene na de andere Amerikaanse fastfoodketen vestigt zich in Nederland. In de jaren negentig mislukte eenzelfde invasie grandioos. Waarom zou het nu wel lukken?

‘Op sociale media sprak iedereen over de opening. De komst van Taco Bell was in Eindhoven echt een happening’, zegt Rowan Verbraak (23) terwijl hij rond lunchtijd een hap neemt van de nacho’s (maïs-chips) van Taco Bell. Toen de Amerikaanse tacoketen in april 2017 haar eerste Nederlandse vestiging opende, stond Verbraak met ruim vijftig anderen in Eindhoven in de rij om zich op het tex-mexvoedsel te storten. ‘

Taco Bell is bepaald niet de enige Amerikaanse fastfoodgigant die zich de laatste tijd in Nederland nestelt. Alleen al in Eindhoven komen er behalve Taco Bell nog twee bij: hamburgerkete …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?