Met plantaardig eten kun je het verschil maken

Leven
beeld istock, nd
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Koop je een biologische courgette in plastic, of ga je voor de gewone variant? Bestel je een frikandel, gemaakt van restvlees, of een kaassoufflé, waar wel een nieuw kalfje voor geboren moest worden? Over deze dilemma’s schreef Alfred Slomp het boek SuperWaar dat volgende week verschijnt.

Alfred Slomp (40) woont in Veenendaal is teamleider op een school voor voortgezet speciaal onderwijs. Sinds een paar jaar heeft hij een speciale interesse in duurzaamheid. Dat heeft vooral te maken met mensen uit zijn omgeving die een inspirerend voorbeeld zijn geweest, vertelt hij. ‘Een interessante vraag die mij triggert, is: ‘Wat maakt dat mensen hart krijgen voor duurzaamheid?’ Voor mijzelf zijn er verschillende zaadjes in de loop van de jaren geplant. Mijn ouders zijn overleden op jonge leeftijd en zelf leerde ik hoe het is om kwetsbaar te zijn. Mijn broer, die in het &l …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?