Leven als in de jaren dertig: Even bellen met de bakeliet telefoon

Mark Davids liet zijn huis aanpassen. De stopcontacten zijn in jaren 30 stijl. Leven
Mark Davids liet zijn huis aanpassen. De stopcontacten zijn in jaren 30 stijl. | beeld Rufus de Vries, Frank Kouws
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Mark Davids en Jo Hedwig Teeuwisse hebben een voorliefde voor de jaren 30. Dat gaat zover dat ze hun levensstijl hebben aangepast.Een leven zonder televisie, stofzuiger of wasmachine; we kunnen het ons haast niet meer voorstellen. Ze maken ons dagelijks leven een stukje leuker, makkelijker en aangenamer. Tenminste, dat denken we. Mark Davids (44) en Jo Hedwig Teeuwisse (43) vinden het allemaal overbodige luxe. Ze leven als in de jaren 30 van de vorige eeuw. Al zijn er wel wat moderne technieken waar ze echt niet buiten kunnen.

Mark Davids (noemt zich Mijnheer Davids) is praktijkopleider voor beveiligers bij het Rijksmuseum in Amsterdam. Hij leeft als in de jaren 30.

‘Ik had altijd al wel wat met nostalgie. Mijn voorliefde voor het interbellum, de periode tussen de Eerste en de Tweede Wereldoorlog, begon ongeveer in 1995, toen ik een aantal oude filmbeelden zag over deze periode. Vooral de jaren 20 en 30 trokken me direct aan. De mooie kleding, de auto’s, de muziek. Ik ben me er steeds meer in gaan verdiepen, begon langzaamaan spullen te verzamelen uit die periode en paste ook mijn levensstijl steeds me …
Dit is 5% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?