Koken met Kerst: high tea

Leven
beeld Hans-Lukas Zuurman
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Een kerstdiner geïnspireerd door de Britten; dan kom je al snel uit op een high tea. Wat eet je op tweede kerstdag als je de dag ervoor al uitgebreid hebt getafeld? Waarschijnlijk zijn er nog wat restjes over van het eerste kerstdiner. Die kun je prima hergebruiken, bijvoorbeeld in een hartige taart. Met wat kleine gerechten erbij en een flinke pot thee serveer je een smakelijke high tea.
zalmsoufflé
ingrediënten (voor 8 personen):

50 gram boter, plus extra om in te vetten

50 gram bloem

300 ml melk

3 eieren, gesplitst

zout en peper

100 gram gerookte zalm, fijngehakt

Verder nodig: 8 theekopjes

bereiding:

Verhit de oven tot 200 graden Celsius. Vet 8 kleine theekopjes in met boter.

Smelt de rest van de boter in een steelpan op laag vuur. Roer de bloem erdoor en gaar deze roux al roerend in 1 minuut. Neem de pan van het vuur en giet al roerend de melk bij de roux. (Als je niet roert, kunnen er klontjes ontstaan; als dat toch gebeurt, druk de saus dan door een zeef).

Zet …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?