Koffie smaakt uit je lievelingsmok écht lekkerder

Charles Spence Leven
Charles Spence | beeld istock
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Eetgenot schuilt tussen je oren en niet in je mond, zegt wetenschapper Charles Spence. Waarom eten we 35 procent meer als we met iemand anders eten? Waarom is chocolademelk lekkerder in een oranje mok? En waarom smaken chips beter als ze knapperig zijn? De Oxfordse professor Charles Spence schreef er een boek over: Gastrofysica, de nieuwe wetenschap van het eten.
zo eet je minder en gezonder

Charles Spence geeft deze tips als je minder en gezonder wilt eten:

Eet minder. Dat klinkt logisch, maar niet iedereen doet het.

Verstop voedsel. Gebruik een ondoorzichtige koekjestrommel. Je wordt vooral verleid tot snacken als je de koekjes kunt zien liggen.

Drink een halve liter water voor het ontbijt, middageten en diner. Dat kan de calorie-inname verminderen met ongeveer veertig per maaltijd.

Eet voor een spiegel als je verzot bent op junkfood. Daarmee beperk je het verlangen naar en de consumptie van dingen als brownies.

Zet de tv uit als je eet. …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?