Kalk verwijderen met ‘groene geur’

Leven
beeld nd
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Voor elke vlek is er een middeltje. Hoe eco ze soms ook klinken, de meeste zitten vol agressief spul. Wat u ook wilt schoonmaken, voor al uw bezittingen bestaat wel een middeltje. Zo verkoopt het Nederlandse bedrijf HG ruim driehonderd producten, van spuitbussen tot sprays, speciaal ontwikkeld voor uw barbecue, strijkbout of toetsenbord. Wie schoonmaken serieus neemt, heeft dus al gauw een aanrechtkast vol flesjes met agressief spul.

In het assortiment van het bedrijf uit Almere bevindt zich ook een kalkverwijderaar ‘met krachtige groene geur’. Het frisse, lichtgroene etiket doet een milieuvriendelijk middel vermoeden, maar wat is een krachtige groene geur? Wordt hier een ecologisch product bedoeld of is er sprake van misleidende marketingtaal?

Dat laatste, zo blijkt al gauw. Deze kalkverwijderaar heeft ‘een frisse geur die je doet denken aan groen’, stelt HG-woordvoerder Jordy Liems. ‘Uiteraard is het geen gezond middeltje. Het is een schoonmaakmiddel’, voegt hij eraan toe. Schadelijk voor het milieu is de kalkwegspray v …
Dit is 23% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?