Jenever – een neus vol smaken

Meester-distillateur Piet van Leijenhorst. Leven
Meester-distillateur Piet van Leijenhorst. | beeld Marco BosmansHet is van alle afleveringen in deze zomerserie de drank die we tekort doen met één pagina. De hele krant zouden we kunnen vullen met de oorsprong, de bereiding en het wereldwijde succes van jenever. Neem het verhaal van Lucas Bols, goed voor 443 jaar geschiedenis. Daarom, ook voor de gezondheid: jenever in grote stappen en kleine slokjes.
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Elke streek in Nederland heeft zijn eigen drankje. Marco Bosmans wil er zo veel mogelijk proeven. Het is van alle afleveringen in deze zomerserie de drank die we tekort doen met één pagina. De hele krant zouden we kunnen vullen met de oorsprong, de bereiding en het wereldwijde succes van jenever. Neem het verhaal van Lucas Bols, goed voor 443 jaar geschiedenis. Daarom, ook voor de gezondheid: jenever in grote stappen en kleine slokjes.
recept: Bols Genever volgens Lucas Bols
Naar authentiek recept uit 1820 wordt deze jenever met meer dan 50 procent van het unieke moutdistillaat gemaakt: met mais, rogge en tarwe. Dit wordt lang gefermenteerd en daarna driemaal gedistilleerd in koperen ketels voor de karakteristieke moutige, volle en fruitige smaak. Om de jenever te maken wordt het moutdistillaat geblend met jeneverbessen die samen met moutdistillaat zijn gedistilleerd en met een kruidendistillaat van 22 soorten kruiden, zoals zoethout, angelicawortel en hop. Uiteindelijk wordt deze jenever gedurende twee jaar gerijpt op …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?