Je leven in een notitieboek

Leven
beeld Reinier van Willigen, myblueskydesign
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Je leven organiseren op papier, het is een trend. Kijk bijvoorbeeld op Instagram bij #bulletjournal. De Nederlandse dichter Bergman (1921-2009) schreef het al: ‘Wie de chaos beschrijft, stelt orde op zaken.’ Dat is precies wat je doet met een bullet journal, een van oorsprong Amerikaanse manier om je leven te ordenen met een pen en een simpel notitieboek. Het laatste jaar krijgt de bullet journal-beweging steeds meer aanhangers in Nederland. Op Instagram worden de mooiste foto’s gedeeld van creatieve agenda’s.

Een agenda, een huishoudschema, to-dolijsten, een dagboek, een verjaardagskalender, een maaltijdplanner en een heleboel losse briefjes met informatie. Een mens gebruikt vaak meerdere systemen om zijn of haar leven te ordenen. Anno 2017 kan dat makkelijker met een bullet journal.

Om een bullet journal te maken heb je niet meer nodig dan een notitieboek en een pen. De Amerikaan Ryder Carroll, nota bene een ontwerper van digitale producten, is de bedenker van deze zelfgemaakte agenda. Hij noemt het ‘een analoog systeem om het verleden vast te leggen, het heden te organiseren en de toekomst …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?