Italiaans eten voor een nieuwe generatie

Bij Vapiano aan de Binnenrotte in Rotterdam. Verse ingrediënten, sfeer en een lage prijs lijken succesfactoren van de Italiaanse restaurantketen. Leven
Bij Vapiano aan de Binnenrotte in Rotterdam. Verse ingrediënten, sfeer en een lage prijs lijken succesfactoren van de Italiaanse restaurantketen. | beeld Dick Vos
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De traditionele Italiaanse restaurants krijgen concurrentie. Een nieuwe generatie ‘fast fresh’ restaurants komt eraan.Met verse Italiaanse gerechten, sfeervolle restaurants en lage prijzen veroveren Happy Italy en Vapiano ons land. Hoe doen ze dat?

Drie restaurants opende Happy Italy afgelopen jaar in ons land. De keten heeft er nu acht in totaal. Vapiano opende er twee, en heeft er nu totaal al honderdtachtig op vijf continenten. En beide ketens willen nieuwe zaken openen. Klanten vallen massaal voor hun verse Italiaanse gerechten, sfeervolle restaurants en lage prijzen.

Iedere week komt Stefano Pezzatti hier bij de Vapiano aan de Rotterdamse Binnenrotte. Al een jaar lang. Hij staat voor de ingang en wil net naar binnen gaan. Oorspronkelijk komt hij uit Italië, het land van pizza en pasta. Dus als er iemand kan vertellen hoe het eten …
Dit is 6% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door