Influencer is de beste verkoper

<p>Het is leuker om online een persoon te volgen dan een bedrijf. Daarom worden influencers steeds vaker door bedrijven ingezet voor hun marketing.</p> Leven

Het is leuker om online een persoon te volgen dan een bedrijf. Daarom worden influencers steeds vaker door bedrijven ingezet voor hun marketing.

| beeld iStock
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Werden ze vroeger liefst juf of brandweerman, tegenwoordig heb je kinderen die graag populair willen worden op sociale media. Of daar een boterham mee te verdienen is? Een heel goed belegde boterham zelfs.

Zaterdagmorgen. In een populair koffietentje in Utrecht bestelt een hip geklede jonge vrouw koffie en taart. Laten we haar Alessa noemen. Ze bekijkt het assortiment gebak uitgebreid in de vitrine. Welke soort ziet er straks het best uit op de foto? Ze geeft de keuze voor het glanzende chocoladetaartje door en informeert meteen of bekend is dat ze hier op uitnodiging is. Dat is het geval, ze hoeft niet te betalen.

Zodra de bestelling is gearriveerd, ondergaat haar tafeltje een metamorfose. Het peper-en-zoutstel en de servetten verhuizen naar een tafeltje verderop. Uit de tas komt een zonnebril …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?