In Frankrijk speuren naar eetbare bloemen en planten

Wilde plantensalades, longkruid-beignets, kruidenthee van Douglasspar en valeriaan. Na een dag lopen en oogsten ligt er een meergangenmenu. Leven
Wilde plantensalades, longkruid-beignets, kruidenthee van Douglasspar en valeriaan. Na een dag lopen en oogsten ligt er een meergangenmenu. | beeld Imco Lanting
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De groenteboer maakt het ons zo makkelijk, dat we in het wild vrijwel geen eetbare plant herkennen. Verslaggever Imco Lanting zag tijdens zijn driedaagse zoektocht in Frankrijk vooral een groene waas, maar proefde alles. ‘Eet die toch maar niet, je wordt er doodziek van.’

De donkere wolken waren al even in aantocht, dus als een verrassing komt de regen niet. Dekzeilen over de ruggen van de drie ezels houden onze bepakking en proviand in elk geval droog. Daar lopen we, als een groepje nomaden, over een landweggetje op een kilometer hoogte op het bergplateau in de Franse Cézallier. Terwijl het water door onze kleren en schoenen dringt, stopt gids Guy Lalière (57) bij een weiland, opent het hek en gaat ons voor het hoge, natte gras in. ‘We moeten nog avondeten vinden. Kom op mensen, plukken!’

We staan schaapachtig naar het weelderige groene tapijt rond ons te ki …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?