In de keuken: Sweet, sweet America

beeld nd Leven
beeld nd

Een Amerikaanse meesterbanketbakker was zo vriendelijk zijn recepten aan de Europese cultuur aan te passen. Toch: zo vet en zoet eet je zelden.

Als een boek United States of Cakes heet en de ondertitel Gebak en andere zoetigheden van de Amerikaanse westkust luidt, weet je hoe laat het is: hier staan geen recepten in die in een verantwoord dieet passen. Meesterbanketbakker Roy Fares vond het meeste Amerikaanse gebak zelf ook erg zoet en met een beetje te veel van alles. Maar tegelijkertijd was hij helemaal verliefd op double chocolate, triplefudge Dat is twee en drie keer zoveel van alles! Minstens! En wie houdt daar niet van? Het boek ontstond volgens Fares uit pure nieuwsgierigheid naar de Amerikaanse bakcultuur. Hij selectee …
Dit is 13% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief