Ikea-hack: standaardkast omtoveren tot droomontwerp

‘Veel mensen – vooral millennials – willen niet te veel geld uitgeven aan dure designerproducten, maar tegelijkertijd willen ze wel een uniek interieur dat laat zien wie ze zijn.’ Leven
‘Veel mensen – vooral millennials – willen niet te veel geld uitgeven aan dure designerproducten, maar tegelijkertijd willen ze wel een uniek interieur dat laat zien wie ze zijn.’ | beeld istock en nd
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Je eigen draai geven aan woonproducten uit de winkel. Vooral Ikea is voor velen een bron van inspiratie. ‘Je moet het toch al zelf in elkaar zetten.’ Van een kussen een stoeltje maken voor je kind of drie losse schalen omtoveren tot een etagère, het kan allemaal door een product van Ikea te hacken.

Wie thuis is in de DIY-wereld (Do-It-Yourself) of zijn tijd doorbrengt op Pinterest kent de Ikea-hack: een product van het woonwarenhuis ombouwen tot een ander gebruiksvoorwerp. Wie het fenomeen bekendmaakte is onbekend, maar dat het populair is, staat buiten kijf.

Naast dat de zoektocht naar de Ikea-hack soms opvallende reacties opleverde (het opbouwen van een kast wordt gebruikt als relatietest) blijkt vooral dat er veel mensen zijn die een product veranderen naar hun eigen smaak.

Shifra Jumelet, eigenaar van DIY-blog a Cup of Life, hackte al verschillende producten. ‘Je maakt van een Ikea …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?