‘Ik ruik de geur van stroop niet meer’

Bernadet Dankfort laat zien hoe je een stroopwafel bakt. Leven
Bernadet Dankfort laat zien hoe je een stroopwafel bakt.
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

De stroopwafel is een populair koekje. In Amsterdam opende dit jaar een stroopwafelmuseum en -winkel. En ook in het buitenland heeft de koek de nodige fans.

De geur van verse stroopwafels is niet tegen te houden, zelfs niet met een gesloten deur. De stroop in de winkel annex museum Stroopwafel Heaven tegenover de Westerkerk in Amsterdam is op temperatuur. De winkel, met op de vide een klein museum, opende in maart dit jaar haar deuren.

Vandaag staat Bernadet Dankfort achter de toonbank bij Stroopwafel Heaven. Ze laat graag zien hoe de stroopwafels worden gemaakt. De deegrondjes liggen klaar …
Dit is 8% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief