Horeca schreeuwt om goede koks

Corrie Hop, eigenaar van restaurant Silver in Lelystad. Leven
Corrie Hop, eigenaar van restaurant Silver in Lelystad. | beeld Aurélie Geurts
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
In Amsterdam en Flevoland is een nijpend tekort aan goede koks. Nederland zit economisch in de lift en gaat weer graag uit eten. Overal openen aardige restaurants en die hebben koks nodig met een beetje niveau. We hebben het dus niet over goedbedoelende schnitzelbakkers, wil een ambitieuze restaurateur in Lelystad maar zeggen.

Chef-kok Nico van der Drift is een geschenk uit de hemel. Half augustus was Corrie Hop van restaurant Silver aan de Zilverparkkade in Lelystad de wanhoop nabij. Maandenlang adverteerde ze, voerde uiteindelijk afgeketste gesprekken met de enige andere geschikte kandidaat, en belde zelfs naar koksopleidingen in de hoop dat die nog werkloze oud-leerlingen kenden. Maar krap twee weken voordat haar restaurant zou openen, zat ze nog steeds zonder chef-kok.

Totdat Van der Drift (46) het restaurant in aanbouw binnenstapte met de vraag of ze misschien nog een ervaren chef-kok zochten. Nico werkte in …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?