Hollands appeltje

|foto ANP Leven
|foto ANP

Het is weer zover, de appelpluk is begonnen. Een kijkje bij eko-fruitteeltbedrijf Katijf in Tuil, een Betuws dorp aan de Waal.

,,De smaak is gewoon veel lekkerder,,, antwoordt de heer Koemans, gepensioneerd slager, op de vraag waarom hij alleen nog maar biologische groenten en fruit eet. Samen met de heer Pellegrom is hij appels op grootte aan het sorteren bij het eko-fruitteelbedrijf Katijf. ,,We zijn bezig met de Delcorf, een lekkere friszure handappel. De meeste appels hebben een doorsnee tussen de 65 mm en 75 mm.'' De appeloogst is weer begonnen. Ergens achterin de boomgaard, oppervlakte 12 hectare, is Gerard van Noord (51), eigenaar van het bedrijf, aan het werk. Eindeloze rijen dieprode glimmende appels h …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?