Hoe hebben we ons gedragen deze zomer? Laura’s experiment

Laura is een week lang reisleidster in Macedonië. Veel gesprekken gaan over geld. Leven
Laura is een week lang reisleidster in Macedonië. Veel gesprekken gaan over geld. | beeld Dimitar Novakov
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Wanneer ik zelf op vakantie ben, vermijd ik mijn landgenoten het liefste. Doe mij maar de lokale ­cultuur en internationale contacten. Maar deze keer niet. Ik vlieg naar Macedonië om me een week lang onder te dompelen in de Nederlandse toeristenindustrie. Als ­reisleider en vraagbaak. Het laatste beroep dat ik ooit zelf zou kiezen. In deze serie experimenteert Laura Hofenk een week lang met een verandering in haar sociale, maatschappelijke of financiële leven. Ze beschrijft haar bevindingen, bevraagt experts en geeft tips die haar de week door geholpen hebben. Deze keer: een week lang reisleidster.

Op dag één vlieg ik met toeristengrootgrutter Corendon naar Macedonië. Dit nog relatief ­onontdekte vakantieland moet het vooral hebben van het prachtige meer van Ohrid, de vriendelijke bevolking en de prachtige, groene natuur.

Vanaf het moment dat ik voet zet op Macedonische bodem stel ik mezelf in op mijn nieuwe rol als reisleidster bij Fibula Air Travel, de zusterorganisatie van Corendon. In de bus op weg naar het hotel hoor ik mensen achter me in lichte ­paniek iets roepen over geld. Ik stel mezelf voor als hun host voor komende week en vraag wat er aan de hand is. De pinautomaat op het …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?