Groente en fruit slecht voor rokers

Rokers die regelmatig groente en fruit eten hebben een grotere kans op dikkedarmkanker hebben. Dat concludeert J. Fräntzel (RIVM Bilthoven) in het vakblad Journal of Clinical Nutrition op grond van gegevens over bijna een half miljoen mensen. Fränzel raadt rokers aan groente en fruit te blijven eten maar te stoppen met roken. |foto EPA Leven
Rokers die regelmatig groente en fruit eten hebben een grotere kans op dikkedarmkanker hebben. Dat concludeert J. Fräntzel (RIVM Bilthoven) in het vakblad Journal of Clinical Nutrition op grond van gegevens over bijna een half miljoen mensen. Fränzel raadt rokers aan groente en fruit te blijven eten maar te stoppen met roken. |foto EPA

BILTHOVEN - Het eten van groente en fruit (600 gram of meer per dag) vermindert de kans op dikkedarmkanker met zo'n 20 tot 25 procent. Voor rokers geldt echter dat het eten van groente en fruit de kans op dikkedarmkanker juist vergroot.

Dit concludeert J. Fräntzel (RIVM Bilthoven) in het vakblad Journal of Clinical Nutrition op grond van gegevens over bijna een half miljoen mensen. Fränzel raadt rokers aan groente en fruit te blijven eten maar te stoppen met roken. Ook het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) concludeert dat rokers die regelmatig groente en fruit eten een grotere kans op dikkedarmkanker hebben. Het instituut adviseert rokers te stoppen met roken, en door te gaan met het eten van voldoende groente en fruit. Het RIVM kiest er niet voor om rokers te adviseren te stoppen met het eten va …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?