Geen last meer van herrie

Leven
beeld nd
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Houd herrie effectief buiten de deur met een koptelefoon van Plantronics of B&W. Kijk om je heen in de trein en je ziet twee gadgets die door bijna iedereen worden gebruikt: de smartphone en de koptelefoon. Waar met de telefoon contact met de buitenwereld wordt gezocht, is de koptelefoon bij uitstek geschikt om je af te sluiten. Logisch dus dat hoofdtelefoons met zogenoemde actieve noise-cancelling steeds populairder worden.

Inmiddels zijn ook de eerste oortjes met die technologie op de markt. Die zijn verrassend goed, maar hun vermogen om irritante omgevingsgeluiden buiten de deur te houden, halen het niet bij die van grotere exemplaren, die middels zachte stootkussens het hele oor afsluiten. Uiteindelijk is het ook een kwestie van smaak en gebruiksgemak waarop de keuze valt: kleine, handzame oortjes of zo’n groot ding op je hoofd. Draadloos zijn ze tegenwoordig steeds vaker.

Wie geen bezwaar heeft tegen zo’n groot kussenexemplaar op het hoofd, heeft aardig wat te kiezen. Twee onlangs geïntroduceerde modellen …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?