Fruitige kip met dadels en notenrijst

Han Wilmink. |beeld Henk Gaasbeek Leven
Han Wilmink. |beeld Henk Gaasbeek

Kookdominee Han Wilmink beschrijft tijdens advent en met Kerst wekelijks een gerecht. Alle gerechten bij elkaar vormen een vijfgangenkerstdiner. Deze week de vierde gang: fruitige kipfilet.

Een feestelijk en bijzonder smakend gerecht, zonder show van dure ingrediënten. Dit hoofdgerecht kun je grotendeels een halve dag van tevoren al voorbereiden, zodat je nog amper 20 minuten werk hebt voor het op tafel komt. Zelf serveer ik dit gerecht graag met een heerlijke kruidige notenrijst. Die rijst kunt u ook (maximaal een halve dag) van tevoren maken. de symboliek van de dadel De rechtvaardigen groeien op als een palm (Psalm 92: 13). En een oude Joodse zegswijze luidt: Zoals een dadelpalm naar de hemel wijst, wijst het hart van een rechtschapene naar de Heilige, onze God. De b …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?