Eten optien kilometer hoogte

Tijdens lange vliegreizen is het een bekend beeld: stewards en stewardessen lopen tijdens de vlucht verschillende keren door het smalle gangpad tussen de stoelen door met een kar vol dienbladen met (verschillende soorten) maaltijden. Hoe komen deze maaltijden eigenlijk aan boord en hoe blijven ze warm? En is het eten in het vliegtuig eigenlijk wel smakelijk? KLM en Martinair zijn de enige twee Nederlandse luchtvaartmaatschappijen die nog gratis maaltijden aan boord serveren. Wat komt hier allemaal bij kijken?
Aan boord De grootste Nederlandse luchtvaartmaatschappij is KLM. Deze heeft dan ook het grootste voedselaanbod van alle Nederlandse luchtvaartmaatschappijen. Ed Wijnen van KLM vertelt hoe het eten aan boord komt en warm gemaakt wordt: ,,De hoofdschotels worden koud (+4 tot -4 graden Celsius) aan boord geleverd door de cateraars. Aan boord worden ze verwarmd in heteluchtovens.'' Bij een andere Nederlandse luchtvaartmaatschappij, Martinair, gaan alle maaltijden ingevroren mee, aldus woordvoerder Erik van Doeselaar. ,,Daardoor blijft het langer vers.'' Ook Martinair heeft ovens aan boord …
Dit is 9% van het artikel.

Wil je doorlezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?