Een kiwischil kun je best opeten

Leven
beeld David van Dam en istock
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Waarom zou je fruitschillen in de afvalbak gooien? Je kunt ze eten! Koken met meloenschillen, radijsgroen en avocadopitten een onsmakelijk idee? Een topkok, een foodblogger en een voedingsdeskundige voorspellen een trend: culinair recyclen.

Heerlijk dat sappige vruchtvlees van de kiwi en een stevige banaan gaat er ook best in. De schillen gaan in de afvalbak. Hetzelfde doen we met broccolistronken, avocadopitten en de dikke, taaie schillen van watermeloenen. Hup, weg ermee.

Het kan óók anders. Want wat gebeurt er als je dat afval nu eens als ingrediënt gebruikt voor nieuwe gerechten? Op voedingsblogs en gezondheidswebsites zie je steeds vaker verhalen (en recepten) van kookfanaten, - hobbyisten en professionals - die blijmoedig een smoothie met bananenschil bereiden, dan wel uitleggen dat het gezondste deel van een kiwi toch ec …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?