Duurzaam eten begint op je eigen bord

Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Het eten dat op ons bord ligt, heeft grote invloed op het milieu. En dat is meestal niet positief. Hoe kunnen we met onze voedselkeuze de aarde redden, terwijl we steeds meer monden moeten voeden?

Als we in 2050 alle wereldbewoners te eten willen geven, moet we ons eetpatroon fundamenteel veranderen. In het bijzonder de hoeveelheid vlees en zuivel die we consumeren. Want die legt een enorme druk op de draagkracht van de aarde.

De productie van één kilo biefstuk kost maar liefst vijf 15.000 liter water. Voor diezelfde kilo rundvlees is zeventig keer zoveel land nodig als voor een kilo groente. De veehouderij is met 7,2 gigaton per jaar verantwoordelijk voor 18 procent van de totale CO2-uitstoot, dat is meer dan de totale transportsector.

Wetenschappers en maatschappelijke organisaties …
Dit is 4% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief