Drie keer per week een illusie op Instagram

Leven
beeld Annegien Schilling
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Zo’n 731.000 volgers heeft ze op Instagram. Annegien Schilling (16) uit Utrecht maakt fotokunst, al wil ze het zelf zo niet noemen. Ze heeft een foto waarop ze een bliksemschicht aanraakt. En één waar ze op het strand ligt en een golf gebruikt als deken. Op het eerste gezicht lijkt er niets mis, maar als je even nadenkt weet je dat er aan deze foto’s geknutseld moet zijn. Het zijn de kunstzinnige creaties van de 16-jarige Annegien Schilling, waarvoor ze niets meer nodig heeft dan een camera en wat apps.

Tijdens de Uitmarkt in Amsterdam twee weken geleden waren de foto’s van de Utrechtse scholiere te zien op het Centraal Station.

Als 13-jarig meisje raakte Annegien geïnteresseerd in het bewerken van foto’s, ook wel editten genoemd. ‘Ik heb het altijd al leuk gevonden om creatief bezig te zijn, maar had een gebrek aan tekentalent. Ik kwam online een bewerkte foto tegen en vond dat supervet. Ik wilde het zelf ook gaan proberen, maar had geen Photoshop.’ Omdat het aanschaffen van dit fotobewerkingsprogramma erg duur is, vond de Utrechtse een andere oplossing. ‘I …
Dit is 6% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?