Dit is geen kerk

De ontbijtzaal baadt in hte ochtendlicht. Leven
De ontbijtzaal baadt in hte ochtendlicht. | beeld nd
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Slapen op een unieke plek? Het Kruisherenhotel in Maastricht is een klooster uit 1440. Je ontbijt in het gefilterde zonlicht van het gotische koor. Je verwacht niet dat je een vijftiende-eeuwse kloosterkerk binnenkomt door een soort koperen koker. Toch is dit de entree van het Kruisherenhotel in Maastricht. En niet voor niks. Het Kruisherenhotel wordt, tien jaar na de oprichting, algemeen erkend als een van de best ontworpen hotels ter wereld.

Vóór de koperen koker staat, in de druilende regen, een medewerker te wachten om je welkom te heten. Je vermoedt dan al wat binnen wáár wordt: dit is zo’n hotel waar je auto voor je geparkeerd en weer opgehaald wordt, waar je bagage voor je naar je kamer gebracht wordt en waar je een paraplu van het huis meekrijgt als je Maastricht wilt verkennen terwijl er kans is op een bui.

Hoe doe je dat, een hotel beginnen in een Rijksmonument? Zo’n oud gebouw heeft zijn eigen karakter en schoonheid, maar ook zijn nukken en beperkingen. En wat heb je een verwend pub …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?