De werkplek: Geintjes achter in de tent

Staand bij de bakoven houdt Thomas Baaij de winkel in de gaten. Leven
Staand bij de bakoven houdt Thomas Baaij de winkel in de gaten. | beeld Niek Stam
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De werkplek van Kees en Thomas Baaij, visverkopers in Lisse

Bakken tot de vloer ervan glimt – de lucht in z’n kleren ruikt hij niet eens meer. Hier achterin is het het gezelligst, zegt Thomas Baaij (1999) van Baaij-fish in Lisse. Het schubbenpaleis, zoals hij het noemt, is zijn favoriete plekje. Hij is daar verantwoordelijk voor het bakken. ‘Hier kan ik alles in de gaten houden: of er een bediende moet bijspringen bijvoorbeeld.’ Achterin is ook de plek voor de gein en de gebbetjes. Daar ontstaan de naamvariaties die het uiteindelijk tot producten schoppen, zoals de Baaijmie-schotel. ‘Come to buy bij Baaij’, lacht Thomas.

Kilo’s kabeljauw, tongschar en …
Dit is 18% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?