De Rijdende Keuken: Microbar

Bart Smit achter de balie in zijn Peugot J7: ‘Doe eens gedroogde meelwormen door je muesli.’ Leven
Bart Smit achter de balie in zijn Peugot J7: ‘Doe eens gedroogde meelwormen door je muesli.’
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Het Nederlands Dagblad bezoekt deze zomer rijdende keukens. Vandaag de Microbar van Bart, kunstenaar en kok van krakend gezonde krekeltjes.

het idee

Achter de balie van de Microbar staat een vriendelijk meisje, pal onder de vervaarlijke houten sprinkhaan op het dak. De maker daarvan rust even uit in een klein tentje – moe na twee dagen festivaldrukte.

Een uurtje later staat Bart Smit, bouwjaar 1981, weer op beide benen en doet enthousiast voor hoe dat gaat: meelwormen bakken en krekels roosteren. Een populair hapje, getuige de rijtjes wachtenden die zich af en toe voor de balie vormen.

He …
Dit is 18% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief