De kunst van lekker eten met groente

Lars Mooren, eigenaar van Le Jardin. Leven
Lars Mooren, eigenaar van Le Jardin. | beeld Jeroen Jumelet
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De focus op vlees verschuift in de horeca naar groente. Van comfort food naar groentenomie. Vegetariërs stoffig? Niet meer. Meer dan ooit worden ze serieus genomen. In de horeca verschuift de focus op vlees steeds vaker naar groente. Bij de restaurants Le Jardin en The Green House eten gasten vooral plantaardig voedsel. ‘Ik wil laten zien dat gezond koken helemaal niet saai is.’

Wie langs de Utrechtse Mariaplaats loopt, ziet op het eerste gezicht een klein, knus, bloemenwinkeltje. Nieuwsgierige bezoekers struinen langs de bloemen, planten en tuinstoeltjes. Het pand doet aan als een Franse bloemist. Op het bord boven de winkel staat dan ook ‘Le Jardin’, de Franse betekenis voor ‘de tuin’.

Maar er is meer. Achter de schuifdeuren van de bloemenwinkel zit een strak en modern restaurant verstopt. Spotjes, tafels in twee rijen en een zithoek met een bank. Maar de aandacht gaat vooral naar de overdekte binnenplaats. Licht dat door het glas van het plafond naar binnen schij …
Dit is 6% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?