De kunst van culinaire fotos

Simone van den Berg maakte van culinaire fotografie haar beroep. |beeld Anna Green, uit besproken boek Leven
Simone van den Berg maakte van culinaire fotografie haar beroep. |beeld Anna Green, uit besproken boek

Een taartje of ander eten zo mooi mogelijk op de foto zetten. Voor Simone van den Berg is dit haar dagelijks werk. In haar boek over culinaire fotos geeft ze tips.

Voor amateurfotografen zal het nog niet meevallen om een bord hutspot zo te fotograferen dat het niet oogt als een homp hondenvoer, maar als een heerlijk uitziende winterse avondmaaltijd waar je direct een hap van zou willen nemen. Simone van den Berg (50) uit Almere kent de kneepjes van het vak. Voor diverse opdrachtgevers, zoals culinaire tijdschriften en uitgevers van kookboeken, fotografeert ze gerechten. Simone was 8 jaar toen ze begon met fotograferen. Het was een hobby die later uitgroeide tot een beroep. Toen ik wilde werken als fotograaf, ongeveer acht jaar geleden, hield ik me …
Dit is 10% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief