De Hollandse nieuwe is eigenlijk een Hollandse ouwe

Hoofd achterover en happen maar ... Leven
Hoofd achterover en happen maar ... | beeld istock
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Culinair journalist Marco Bosmans ontdekt graag nieuwe smaken. In deze rubriek gaat hij op zoek naar het verhaal achter alledaagse en exquise etenswaar. Deze week proeft hij Hollandse nieuwe.
De Hollandse Nieuwe is eigenlijk een Hollandse ouwe. Niet de haring zelf, maar de traditie. Of we dit visje nou in stukken snijden en met ui prikken, zoals ze vaak in Amsterdam en Utrecht doen, of geknepen aan de staart naar binnen laten glijden, hij smaakt al tientallen jaren opperbest. Vooral in juni trouwens, wanneer de campagnemakers van het Nederlands Visbureau steevast verklaren dat de haring dit jaar weer ‘super van kwaliteit’ is. Marketingpraat. Of niet? We vragen het aan Ruud van Diermen van de Spakenburgse Vishandel Vereniging. ‘Dat zij en wij graag reclame maken voor ons product, za …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?