Creatief met aardappels

Volgende maand introduceren Zuid-Hollandse boeren de nieuwste Nederlandse culi-pieper: de Hoeksche rode. Zeer bloemig kokend, kruimig, vastkokend of geschikt voor friet. Zo delen supermarkten de aardappels tegenwoordig in. Waar vind je nog smakelijke rassen als de Opperdoezer Ronde of Roseval?

De boeren worden in kilos betaald, niet in smaak, zegt aardappelteler Henk Scheele (55) van de Hoeksche Hoeve in s-Gravendeel, en hij vindt dat zonde. Nu we steeds vaker rijst en pasta op tafel zetten, wil je toch die keer dat je aardappels eet, ook echt lekkere aardappels proeven? En dus ging Scheele met akkerbouwers uit de buurt op zoek naar een smakelijk nieuw ras. Over een paar weken beleeft de eerste lokaal geteelde culi-pieper zijn première. Als Hoeksche rode wordt hij in een verpakking van een kilo op de markt gebracht, in het duurdere segment. Hij is beter dan de Roseval, belooft S …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?