Braaf zijn: currys bijten

Afgelopen week nog op tv: we eten te veel zout. Een manier om dat te voorkomen, is werken met kruiderij. In curry's bijvoorbeeld. Maar pas op: curry's kunnen bijten.

De recepten van de ervaren kookboekenschrijfster Thea Spierings zijn allemaal goed, en allemaal te doen voor wie zich als beginneling-met-lef wel eens aan een curry wil wagen. Maar het nadeel is, dat de schrijfster bijna onmiddellijk naar de gerechten vliegt. Ze neemt een paar bladzijden voor het bespreken van de belangrijkste kruiden en andere smaakmakers in de Aziatische keuken, maar ze had de lezer wel wat meer bij de hand mogen nemen als het gaat om het kiezen van een bijgerecht bij de hoofdschotel, of ook het verschil tussen supermarktkruiden en échte. Zo zal voor de gemiddelde kok …
Dit is 14% van het artikel.

Wil je verder lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?