Armeluiskoek met siroop

Leven
beeld siroopwafelfabriek, istock
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Culinair journalist Marco Bosmans ontdekt graag nieuwe smaken. In deze rubriek gaat hij op zoek naar het verhaal achter alledaagse en exquise etenswaar. Deze week een bezoek aan een stelletje koekenbakkers.
Je ontkomt er niet aan, als toerist in Gouda. En dus is het voor mij gewoon een kwestie van aansluiten achter de Fransen, Duitsers, Spanjaarden en Britten voor een bezoek aan de L’usine de gaufres au caramel, Sirupwaffelfabrik, fábrica de wafer de caramelo en Syrup Waffle Factory. In de rij vraag ik me ondertussen wel af wat een Nederlander hier feitelijk te zoeken heeft. De stroopwafel is immers het meest gegeten koekje van Nederland. We kennen hem door en door, en iedere Nederlander heeft inmiddels zo zijn favoriete (huis)merk. Tóch wil ik het weten, want uw en mijn supermarktwafel – tien in …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?