Alles voor een tevreden gast

Michel Dekker: ‘Werken is een stuk aanbidding, vind ik.’ Leven
Michel Dekker: ‘Werken is een stuk aanbidding, vind ik.’ | beeld Richard van Hoek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Zes dagen per week werkt Michel Dekker keihard. Maar wel met veel plezier en bevlogenheid. Rentmeesterschap is belangrijk voor Michel Dekker (49), eigenaar en chef-kok van restaurant De Wachter in Alblasserdam. De groentes die hij serveert zijn biologisch en seizoensgebonden. Het vlees dat hij klaarmaakt, komt van dieren die een goed leven hebben gehad. De uren die hij en zijn vrouw in de zaak steken, telt hij niet. Voor een tevreden gast heeft hij alles over.

Een beleving, dat wil Michel Dekker zijn gasten meegeven. Het is, zegt hij, het totaalplaatje van lekker eten, gastvrijheid en goede wijn-spijscombinaties. Zijn doel is de gast in de watten leggen, hem op zijn gemak laten voelen.

De keuken van restaurant De Wachter omschrijft hij als modern-klassiek. Modern, omdat hij moderne kooktechnieken gebruikt en graag gebruik maakt van nieuwe inzichten uit de voedingsleer. Met klassiek bedoelt hij de Franse keuken.

In de horeca werken was aanvankelijk niet zijn doel. Op zijn zestiende begon hij met de beroepsopleiding Consumptieve Civiele Diensten. H …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?