Wortelsoep met gember: Een maaltijd die zelden in de soep loopt

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Het leuke van zelfgemaakte soep: het is gezond en veel lekkerder dan soep uit pak, zak of blik. En het kan bijna niet mislukken.

Dat de soep nooit zo heet wordt gegeten als ze wordt opgediend, is logisch. Maar waar komt het spreekwoord ‘in de soep lopen’ vandaan? Want soep maken is zo eenvoudig dat het bijna niet mis kan gaan.

Soep is een gerecht dat sinds mensenheugenis overal ter wereld wordt gegeten. Elke cultuur heeft zijn eigen soepen, afhankelijk van de ingrediënten die ter plaatse voorhanden zijn. En afhankelijk van het seizoen. De Française ­Sophie Dupuis-Gaulier, die al tal van kookboeken op haar naam heeft staan, schreef er een boek over: Wereldsoepen. 100 recepten voor heerlijke maaltijdsoepen.

Nieuw of u …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?