(W)Eten: Salade met tuinboontjes, gegrilde groene asperges en een dressing van acaciasiroop

Koken
beeld Pixabay
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Vandaag maken we een salade met tuinboontjes, gegrilde groene asperges en een dressing van acaciasiroop

U weet ondertussen vast dat ik dol ben op bloemen! Eetbare bloemen dan in het bijzonder. En ieder jaar ontdek ik er weer meer die ik heel interessant vind.

Zo ben ik dit jaar gefocust op de Acacia! Wauw… als je eenmaal weet hoe de geurige boom met zijn bloesems ruikt, ontdek je hem al van verre als je bijvoorbeeld op de fiets zit. Zo fietste ik deze week nog over de Arnhemse Nelson Mandelabrug en werd betoverd door de friszoete maar ook kruidige geur. Pas wel op: mensen met hooikoorts zijn er enorm allergisch voor! Maar zodra je de siroop verwarmd hebt gegeten waarschijnlijk niet meer.

De s …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?