(W)Eten: Linguine met boerenkoolsaus en spekjes

Koken
beeld istock
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De herfst is in volle gang, dus is het tijd om stamppotten te maken, zoals boerenkool. Maar met boerenkool kan je ook verrassende dingen doen.

Vorige week was het nationale boerenkooldag. Altijd wat vroeg in het seizoen, vind ik. De zon straalt nog en dan hoef ik gewoon nog even niet te denken aan die zware winterkost.

uberhip

Maar toch is die dag ook weer een leuke herinnering om een creatief gerecht te maken met onze ouderwetse boerenkool. Die kool die zo uberhip is in New York en daar als echte superfood in shakes, chips, purees, salades en noem het maar op genuttigd wordt.

Vandaag maken we een heerlijke pasta met een boerenkoolsaus en lekkere zoute spekjes. Omdat die zo goed samengaan met de boerenkool.

Linguine met boeren …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?