(W)Eten: Bloemen in de sla

Koken
beeld istock
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Bloemen zijn in de supermarkt niet alleen meer te koop op de bloemenafdeling maar ook in het groentevak. De eerste soort zet je op de vaas, de tweede strooi je over je bord met eten. Er zijn meer bloemen eetbaar dan velen denken.

Goudsbloem, afrikaantje, viooltje, fuchsia, ze zijn allemaal culinair inzetbaar. De ene soort smaakt wat lekkerder dan de andere, maar het loont om zelf eens op avontuur te gaan om de smaak en toepassing van eetbare bloemen te ontdekken.

Ook al is de smaak niet altijd even sterk, je fleurt je eten er wel leuk mee op. Wie in de betere restaurants uit eten gaat krijgt regelmatig een eetbaar bloemetje op zijn/haar bord. In het verleden trok ik er ’s zomers nog weleens op uit om in de vrije natuur zowel wilde slasoorten als bloemen te verzamelen voor culinaire toepassing thuis. Dat is natuurlijk …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?