(W)Eten: Asperges met een zachtgekookt eitje, nieuwe aardappel, ham en gesmolten boter

Koken
beeld istock
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Het is weer de tijd van het jaar voor asperges. Vandaag daarom een recept voor ‘klassieke’ asperges.

Afgelopen dinsdag at ik voor het eerst dit jaar weer asperges. En het allerliefst eet ik ze dan gewoon ‘klassiek’. Of ook wel ‘ à la Flamande’. Blijkbaar hebben de Vlamingen eerder uitgevonden dat het Hollandse goud perfect samen gaat met zachtgekookte eitjes, boerenham en gesmolten boter … Maar ik ben trots op deze klassieker. Het is dan ook heel simpel om te bereiden.

Natuurlijk kun je ook allerlei andere dingen doen met asperges. En zeker in deze tijd is dat ook helemaal hip, want wij zijn als Nederlanders er nou eenmaal op gericht om van onze klassiekers af te wijken en onorthodoxe dinge …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?