Streekgerechten: Zeeuwse paptaart komt nog van de Spanjaarden

Koken
beeld de boer illustratiesSorry, Deurne. Dat dorp uit het liedje met die kerk, een kar met paard en een juffrouw op de fiets ligt toch echt in Zeeland. Het kan niet anders dan Groede zijn. Je kunt het zien met eigen ogen, als je op zoek gaat naar de Groese paptaart. Nee, niet bij slagerij J. van der Ven, maar bij de bakkerij van J. Oosterling.
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
ND Zomer doorkruist de provincies en diept overal hét streekgerecht op. Vandaag: Zeeland. Sorry, Deurne. Dat dorp uit het liedje met die kerk, een kar met paard en een juffrouw op de fiets ligt toch echt in Zeeland. Het kan niet anders dan Groede zijn. Je kunt het zien met eigen ogen, als je op zoek gaat naar de Groese paptaart. Nee, niet bij slagerij J. van der Ven, maar bij de bakkerij van J. Oosterling.

Verzamel alle 12 streekrecepten. Tip: het recept past uitgeknipt in een a5-schriftje.

De muzikale ansichtkaart en herinneringen van Wim Sonneveld mogen misschien nog dagelijks klinken op de radiozenders, de werkelijkheid is bitter. Het bezongen dorp is in veel gevallen met recht gemoderniseerd, de betonnen dozen incluis. Weg tuinpad, weg romantiek. Juist daarom vormde de ‘afdaling’ naar Zeeuws-Vlaanderen een waardevolle bijdrage aan deze zomerserie. En een smakelijke, niet te vergeten, want dat is de moraal.

In de museale Slijkstraat in Groede vind je behalve een grutterswinkel, herb …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?