Smaakmakers in Nederland: Texels lamsvlees

Koken
beeld istockIn de zomer valt eten in den vreemde niet altijd mee. Voor de thuisblijvers (en thuiskomers) biedt ND Zomer deze vakantieweken de Hollandse pot: tien bijzondere smaakmakers. En nee, dat is niet saai.
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Schapenboer Piet Blom is trots op zijn product: Texels lamsvlees. Niets zo lief als een lammetje in de wei. Het valt voor een journalist niet mee die vertedering te negeren en de lieve kleine krullenbol op te eten. Voor het lekkerste lammetje van Europa maakten we de oversteek naar Texel.

In de zomer valt eten in den vreemde niet altijd mee. Voor de thuisblijvers (en thuiskomers) biedt ND Zomer deze vakantieweken de Hollandse pot: tien bijzondere smaakmakers. En nee, dat is niet saai.

Het zal er om spannen wie er op dit moment in de meerderheid zijn op het grootste Waddeneiland; toeristen of schapen. Op de veerboot was het in ieder geval dringen geblazen, want nu zelfs reisgids Lonely Planet Texel prijst, moét het daar wel goed toeven zijn. Ach, de Texelaars zelf weten dat al eeuwen. Niet in de minste plaats vanwege hun Texelaars. Ik bedoel: het eigen schapen …
Dit is 9% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?