Smaakmakers in Nederland: slakken

<p>In de zomer valt eten in den vreemde niet altijd mee. Voor de thuisblijvers (en thuiskomers) biedt ND Zomer deze vakantieweken de Hollandse pot: tien bijzondere smaakmakers. En nee, dat is niet saai.</p> Koken

In de zomer valt eten in den vreemde niet altijd mee. Voor de thuisblijvers (en thuiskomers) biedt ND Zomer deze vakantieweken de Hollandse pot: tien bijzondere smaakmakers. En nee, dat is niet saai.

| beeld sxc
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Het is een kwestie van geduld tot heel Nederland van slakken smult, zeggen ze in de Bommelerwaard. Nee, slakken zijn geen hardlopers, ook niet in de horeca. Dat heeft met het glibberige imago te maken, maar ook met de prijs. Waarom zou jij betalen om beestjes te eten die op hun beurt zonder te betalen jouw tuin leegvreten?

In de zomer valt eten in den vreemde niet altijd mee. Voor de thuisblijvers (en thuiskomers) biedt ND Zomer deze vakantieweken de Hollandse pot: tien bijzondere smaakmakers. En nee, dat is niet saai.

Hij heeft de schijn tegen, slakkenboer Lennard ter Hall uit Nieuwaal. Zo meldde ondergetekende zich als enige redacteur voor deze beproeving aan het bureau van de chef. Daarnaast werd in mijn familie geen prijs gesteld op een souvenir van deze journalistieke missie. Voor de zekerheid controleerde dochterlief bij terugkeer zelfs paps broekspijpen op toevallige verstekelingen.

Vreemd. De sl …
Dit is 9% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?