Smaakmakers in Nederland: scheermessen

Koken
beeld istockIn de zomer valt eten in den vreemde niet altijd mee. Voor de thuisblijvers (en thuiskomers) biedt ND Zomer deze vakantieweken de Hollandse pot: tien bijzondere smaakmakers. En nee, dat is niet saai.
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Adri Bout uit Kamperland maakt zich hard voor een raar zeebeestje: het scheermes. Nederland mag dan een waterland zijn, als het om eten gaat, verkiezen we de landkost. Vooruit, de haring wordt met trots gedoogd, maar de ware zeeschatten vinden we eigenlijk eng. Hoog tijd (hartje zomer!) om het heft ter hand te nemen: wij scheren ons weg naar Zeeland.

In de zomer valt eten in den vreemde niet altijd mee. Voor de thuisblijvers (en thuiskomers) biedt ND Zomer deze vakantieweken de Hollandse pot: tien bijzondere smaakmakers. En nee, dat is niet saai.

Schaal- en schelpdieren vormen aan de viskraam en op de menukaart een klasse apart. Datzelfde geldt min of meer voor hun publiek: you love it or you hate it. Daarbij kunnen we de liefhebbers ook weer onderverdelen in categorieën, want mosselen schijnen vooral lekkerbekken te trekken, terwijl fijnproevers bij voorkeur een oester naar binnen slurpen. In de afgelopen jaren hebben vooral kokkel …
Dit is 10% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?