Smaakmakers in Nederland: knoflook

Koken
beeld istockIn de zomer valt eten in den vreemde niet altijd mee. Voor de thuisblijvers (en thuiskomers) biedt ND Zomer deze vakantieweken de Hollandse pot: tien bijzondere smaakmakers. En nee, dat is niet saai.
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Boer Kees Huijbregts uit Achterveld heeft een grote passie: knoflook telen. Kijk uit voor olijfolie en knoflook! Dat was zo’n dertig jaar geleden het reisadvies aan vakantiegangers richting de Méditerranée. Anno 2016 is olijfolie niet aan te slepen en vormt knoflook met peper en zout een standaard keukentrio. Uit Frankrijk misschien? Nee, vers uit Achterveld.

In de zomer valt eten in den vreemde niet altijd mee. Voor de thuisblijvers (en thuiskomers) biedt ND Zomer deze vakantieweken de Hollandse pot: tien bijzondere smaakmakers. En nee, dat is niet saai.

Knoflook is het ‘scherpste’ lid van de uienfamilie en wordt al ruim vijfduizend jaar geteeld. Eerst in Azië en het Midden-Oosten; maar het kwam ook op ons bordje terecht toen ook in Zuid-Europa de landbouwcultuur werd ingevoerd. Het kwam ook in het medicijnkastje, niet te vergeten, want de tenen zouden beterschap bieden en de zinnen prikkelen.

Dat die tenen, bloemen en …
Dit is 9% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?